Лайфстайл новините от живота

7bul-7бул

Лайфстайл е интересите, мненията, поведението и поведенческите ориентации на индивид, група или култура. Терминът е въведен от австрийския психолог Алфред Адлер със значението на "основния характер на човека, както е установен в ранна детска възраст".

Например в книгата си от 1929 г. „Случаят с госпожица Р.“. По-широкото усещане за начина на живот като "начин или стил на живот" е документирано от 1961 г. Лайфстайл е комбинация от определящи нематериални или осезаеми фактори.

Осезаемите фактори се отнасят конкретно до демографските променливи, т.е. демографския профил на индивида, докато нематериалните фактори засягат психологическите аспекти на индивида, като лични ценности, предпочитания и перспективи. Селската среда има различен начин на живот в сравнение с градския метрополис. Местоположението е важно дори в градовете.

Естеството на квартала, в който човек пребивава, влияе на набора начин на живот, който е на разположение на този човек поради различията между различните степени на богатство и близост до природни и културни среди. Например в райони в близост до морето често може да присъства сърф култура или начин на живот.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Каталог вестници специализирани

Каталог вестници северна България

Каталог вестници южна България